Vlăstarii de lucernă, portocalele şi nucile sunt doar câteva dintre alimentele pe care este recomandat să le consumi zilnic, deoarece nutrienţii din conţinutul lor furnizează energie şi revigorează corpul.
Locul 1. Germenii de lucernă
Un aliment mai puţin cunoscut, germenii de lucernă sunt o soluţie foarte accesibilă pentru a furniza corpului vitaminele şi mineralele esenţiale. Aceştia sunt foarte săraci în calorii şi pot fi folosiţi în salate, sandvişuri sau în smoothie-uri, asigurând vitalitate şi menţinând un nivel ridicat al energiei.
Germenii sunt în general orice seminţe de legume sau cereale încolţite. Cu toţii aduc beneficii excepţionale corpului nostru, aşa că nu te limita doar la germenii de lucernă pentru că, aşa cum spune profesorul de biochimie nutriţională, dr. Jeffrey Bland “germenii reprezintă o formă mai eficientă, mai sănătoasă (şi cu siguranţă mai ieftină) de proteine decât convenţionala proteină animală sau chiar decât alte tipuri de proteine vegetale”.
Locul 2. Nucile
Conţinutul ridicat de fier, zinc şi potasiu le transformă într-o sursă excelentă de energie pentru corp. Din acest motiv, ele sunt o variantă foarte bună de gustare între mesele principale.
Locul 3. Portocalele
Fibrele şi multitudinea de vitamine fac din portocale una dintre gustările cu efect energizant imediat. Ele sunt recomandate în special între prânz şi cină, atunci când simţi că ai poftă de ceva dulce care să îţi furnizeze energie.
Locul 4. Ananasul
Ananasul conţine foarte mult iod, precum şi vitamine din complexul B, potasiu sau calciu. De asemenea, bromelina, o altă substanţă din conţinutul ananasului reglează digestia şi accelerează arderea grăsimilor.
Locul 5. Alunele
Acestea constituie o gustare ideală, deoarece asigură proteine şi grăsimi sănătoase care combat senzaţia de foame şi furnizează energie.
Locul 6. Fulgii de ovăz
O porţie de terci de ovăz consumat dimineaţa, la micul dejun, furnizează energie pe tot parcursul zilei. Fulgii de ovăz conferă saţietate, ajută la digestie, nu au multe calorii, scad colesterolul şi se digeră lent, conferind energie de lungă durată, scrie eva.ro.